Är du vår nya visual merchandiser?

Med Björkåfrihets butiker är vårt mål att göra secondhand-shopping till det självklara förstahandsvalet inom mode och heminredning. Vårt sortiment konkurrerar mer med vanliga mode- och heminredningsbutiker än med den klassiska loppisen. Nu söker vi dig som vill ta över rollen som visual merchandiser/butikskommunikatör för våra fem butiker och fortsätta utveckla både butiker och varumärke.

Björkåfrihet (tidigare Emmaus Björkå) är en religiöst och partipolitiskt obunden, ideell solidaritets- och miljöorganisation med 90-konto och stor ekonomisk transparens gentemot givare och kunder. Du som har kvalifikationer och erfarenhet behöver också drivas av att arbeta för fler värden än enbart de finansiella – t ex förvissningen om att använda din kompetens till att göra världen lite mer hållbar, lite mer rättvis och lite coolare, i en organisation som är framåtriktad, professionell och siktar på stor utveckling de kommande åren.

Om dig

Du som söker bör ha erfarenhet av att projektleda och verkställa butiksetableringar. Du behöver kunna arbeta självständigt samt vara skicklig på att anpassa tonläge och våglängd efter projekt och målsättningar. Ett av Björkåfrihets signum är att många gånger ligga i den absoluta spetsen när det kommer till kaxig utåtriktad kommunikation. Samtidigt som du behöver behärska detta, behöver du även ha de mer klassiska hantverkskunskaperna inom området.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Kampanj och marknadsföring:

– Aktivt delta i kampanjprocesserna och arbeta fram innehåll och slutprodukt i nära samarbete med marknadsförare
– Researcharbete för content till samtliga skyltningar

Butikskonceptutveckling

– Utveckla befintliga butiksmanualer till samtliga avdelningar samt uppdatera dessa och förankra hos berörd personal
– Uppdatera butikerna så att den fysiska butiksinteriören följer Björkåfrihets identitet (t ex fondväggar, skyltar och liknande)
– I samråd med sortimentsansvariga utveckla varupresentationen i butik så att detta följer utvecklingen i de löpande sortimentsförändringarna (mode/trender/stilar)
– Ta fram displaymaterial anpassat till sortimentet

Nyöppning och ombyggnad

– Ta fram helhetslösningar från ritbord till öppningsklar butik, samt själv verkställa och projektleda övriga inblandade i utförandet

Visual merchandiser

– Utbilda assisterande butikskommunikatör i yrket
– Utbilda butikspersonal
– Verkställa utveckling av varupresentation på plats i butik
– Samarbeta med sorteringsenheterna så att rätt produkter samlas in inför kommande skyltningar
– Bygga skyltningar i skyltfönster

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 procent, med sex månaders provanställning. Tillträde 2021-01-09. Anställning omfattas av kollektivavtal med Unionen och arbetsplaceringen är i Göteborg.

Ansökan

Ansökan skickas till: rekrytering@bjorkafrihet.se
Ange referens: butikskommunikatör.
Vi ser fram emot din ansökan senast 2020-10-09.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänligen respektera att vi endast har möjlighet att lösa ansökningar märkta med referens och skickad till angiven epost. Vi avböjer vänligen med bestämt kontakt och erbjudanden från rekryteringsföretag och -portaler/webbsidor etc.

Kontakt

Frågor om tjänsten besvaras av: Sara Edestrand, försäljningschef, 0706-602787, sara.edestrand@bjorkafrihet.se
Facklig kontaktperson: unionenriksklubbemmaus@bjorkafrihet.se

Om oss

Björkåfrihet, tidigare Emmaus Björkå, är en ideell förening som arbetar med internationell solidaritet, socialt ansvarstagande och hållbar utveckling. Vår second hand-verksamhet ökar återanvändningen i samhället och minskar Sveriges miljöpåverkan. Bara i koldioxid motsvarar vårt avtryck en insparning på över 17 500 bilars årliga utsläpp. Björkåfrihet deltar också i flera forskningsprojekt för att få fram bättre metoder för återvinning och återbruk av textil.

Genom internationellt utvecklingssamarbete och opinionsarbete stödjer vi organisationer som arbetar mot fattigdom och förtryck runt om i världen. På hemmaplan ger vi stöd till asylrättsrörelsen och organisationer som arbetar med papperslösa människor. Björkåfrihet samarbetar även med ett fyrtiotal kommuner och erbjuder meningsfull sysselsättning och arbetsgemenskap åt människor som står utanför arbetsmarknaden och/eller har funktionsnedsättningar.

Björkåfrihet har kollektivavtal med Handelsanställdas Förbund och Unionen. Vi har även 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 2019 blev vi världens första ideella second hand-organisation med kvalitets- och miljöledningscertifiering enligt ISO9001/14001.