Från kavaj till ryggsäck

Bärsjal, kont, rygga, ränsel – ryggsäcken kommer i många former. Sedan urminnes tider har människan burit saker på ryggen. Visste du tillexempel att Ötzi, ismannen från stenåldern, hade en ryggsäck med sig där uppe på bergstoppen? Låt oss presentera vår alldeles egen remake-variant!

Image

Tillsammans med Returen i Trollhättan, Re:textile och Textilhögskolan i Borås har vi utforskat möjligheten att förlänga livstiden för de textilier som inte kan säljas i våra butiker. Resultatet blev en skräddad, närproducerad ryggsäck med fokus på att noggrant tillvarata det ursprungliga materialet.

När jag sitter och syr tänker jag ofta på vad nästa design kan vara. Det finns mycket som går att utveckla. Andra sorters väskor, Inredningsprodukter? säger Mohanad.

Image

Skräddaren Mohanad Mansor är palestinier som, precis som många andra, tvingats lämna Syrien – ett av de länder dit tidigare generationer av palestinier fördrivits och sedan dess haft flyktingstatus. Sedan några månader har han haft först en praktikplats och därefter nystartsjobb på Jobbcentrum i Trollhättan. I Syrien jobbade han som skräddare för Adidas och Benetton, och var med och sydde deras kollektioner.

Ryggsäcken finns till försäljning i butiken på Linnégatan med start den 25 september.

Här kan du läsa mer om vår kollektion med remake-plagg.