Hjälp oss att hjälpa krisområdena

Vi behöver akut samla in 500 000 kronor till de två sjukhus som vi stödjer i Gaza och flyktinglägret Ein El-Helweh i Libanon. Förutsättningarna för att hantera coronasmittan där är sämre än på de flesta håll i världen. I vanliga fall är det vår secondhand-verksamhet som drar in de pengar vi skickar, men nu är det mindre handel i butikerna än vi någonsin sett och därför ber vi dig som vill och kan, att också bidra direkt med en peng. Inget bidrag är för litet!

Coronasmittan slår mot oss alla på något sätt, och de redan mest utsatta riskerar att drabbas allra värst. I Gaza och i flyktinglägret Ein El-Helweh i Libanon finns två sjukhus som vi stödjer ekonomiskt. Människorna där har levt i en permanent kris i årtionden men nu blir situationen ännu svårare. Trångboddhet, brist på rent vatten och mediciner och extremt få vårdplatser är några av de saker som gör situationen helt ohållbar. I Ein El-Helweh finns till exempel en enda intensivvårdplats på drygt 120 000 människor – nu pågår försök att öka till fem platser.

Vi tänker inte ge upp det här och vi behöver din hjälp. Läget är pressat även i Sverige men trots det hoppas vi att det finns en och annan som har möjlighet att bidra – kanske finns det till och med någon som dragit ner på sin konsumtion och fått lite över. Hjälp oss att samla in 500 000 kronor till sjukhusen i Gaza och Ein El-Helweh! Det går utmärkt att ge ett ekonomiskt bidrag var du än befinner dig och hjälp oss gärna att sprida insamlingen vidare.

Swish: 123 511 48 89

90-konto: 900171-0